Blog

De DEKREU IS GEWORDEN..............ETTINSMOOR MISTER ED!

04-12-2017 13:56

De a.s. vader van ons 2e nestje is bekend. Zijn stamboomnaam is Ettinsmoor Mister Ed. Roepnaam: Ed. Hij is geboren op 20 januari 2015. Met een indrukwekkende stamboom en een super karakter verwachten we straks prachtige Field Trial pups (allemaal fox red)

 

We gaan het weer proberen, een tweede nestje

22-11-2017 01:07

Spannend en uitermate leuk om weer aan te beginnen. Als het goed is wordt onze Pepper binnenkort loops (eind november/begin december). We zijn in onderhandeling over een mooie "Pappa" in Engeland. Uiteraard gaat karakter en gezondheid boven alles. En de kleur... tja, daarover is geen twijfel mogelijk. We hopen net zo'n mooi en gezond nestje als het eerste te realiseren. We keep you posted! 

Groetjes, Simone en Ottomar

En toen waren alle lieve pups naar hun nieuwe eigenaar

03-06-2016 09:44

Wat is het eigenlijk allemaal snel gegaan. Wij zijn ontzettend blij dat alle lieve pups inmiddels minstens even lieve eigenaren hebben gevonden.

We willen hen enorm bedanken voor alle lieve woorden, de bloemen, chocolade, mooie tekeningen en de warmte waarmee zij hun nieuwe Precious Red pup in ontvangst hebben genomen.

Natuurlijk wensen wij hen HEEL veel plezier en HEEL lang genieten van en met hun nieuwe kameraadje, vriend(in), huisgenoot en gezinslid.

Corrina, Fay en Caitlin met EASTER ROSEWOOD OF PRECIOUSRED

Tim, Annemieke, Mimi en Finn met EASTER FIREBRICK OF PRECIOUSRED

Karin met EASTER ROSSO OF PRECIOUSRED

John, Mealea en Johanna met vriendinnen en EASTER RUFOUS OF PRECIOUSRED

Peter  en Nienke met EASTER FLAME OF PRECIOUSRED

Eelco en Annemieke met EASTER COPPER OF PRECIOUSRED

 

Pepper speelt ondertussen met de pups

17-05-2016 21:52

Ik zou willen dat je van tevoren een blog kon schrijven :)!

Er is zo veel gebeurd in die acht weken dat de pups bij ons zijn, maar zo weinig tijd om alles te vertellen en te laten zien aan foto's en filmpjes, want de pups eisen alle aandacht op.

Het is ons eerste nestje, zo intensief, zo leuk, ik had dit nooit willen missen. We hebben nog hele leuke foto's en filmpjes, maar de tijd ontbreekt om dit nu allemaal met jullie te delen. Maar deze wil ik jullie niet onthouden.

youtu.be/DVkfYH-l6hs

Veel plezier.


Moederdag

08-05-2016 22:09

Moederdag vandaag, ook voor onze Pepper, daarom wil ik onze lieve Pepper even in het zonnetje zetten. Wat hebben deze pups veel geluk gehad met zo'n lieve, geduldige moeder. Echt mijn lieve Pepper, beter dan dit had je het niet kunnen doen.

Deze week is er meer gebeurd. De chipper kwam langs en het chippen werd door de pups niet leuk gevonden. Veel piepjes en pijngilletjes, maar dit was gelukkig ook weer snel vergeten.

Diezelfde dag ook een afspraak bij de dierenarts. Wat een belevenis om met 7 pups op stap te gaan en een complete uitdaging als blijkt dat we 20 minuten moeten wachten, omdat de afspraak voor ons behoorlijk uitloopt. We zijn er voor de 1ste inenting, puppycheck en paspoort. Iedere pup is met vlag en wimpel door de test. Prachtig gebit, hartjes goed, geen navelbreukjes, goed op gewicht en voor de reutjes niet onbelangrijk "two balls".

Foto: Veilig bij de baas!!


We hebben het maar wat druk...

04-05-2016 02:43

Afgelopen weekend en maandag hadden we, heel gezellig, de nieuwe eigenaren weer over de vloer. Net als wij waren zij toch wel een beetje verbaasd dat de pups zó snel groeien. We rennen inmiddels de hele dag achter de beestjes aan. Bijvoeden gaat nu al 4x per dag (straks 5x). Pepper geeft wat minder borstvoeding en is voor ons gevoel duidelijk aan het afbouwen. Toch doet ze het nog braaf, wat een kei van een moeder is ze toch.

De pups spelen en stoeien. Ze lijken duidelijk de rangorde aan het bepalen te zijn. Maar voor zover wij kunnen zien zijn ze er nog niet uit. Dat valt natuurlijk ook niet mee met 5 reutjes. En de dames doen daar niet aan onder. Kortom, een heel gedoe, maar boeiend om te zien.

Komende vrijdag worden de pups al gechipt. Ik hoop maar dat dat niet teveel pijn doet. Spannend is het wel, want dezelfde middag krijgen de pups ook hun eerste inenting. En ja, dan komt er ook een paspoort en is alles straks geregeld om de wijde wereld in te kunnen gaan, op naar hun nieuwe baasjes. Ik weet nu al dat het best wennen wordt wanneer ze er straks ineens niet meer zijn. Of je het nu wilt of niet, toch hecht je je aan die beestjes, de kleine rakkertjes, die nog zoveel te ontdekken hebben. Nog maar 2,5 week. Wat vliegt die tijd toch voorbij.... Kan niemand even op de rem trappen?

Eerste keer naar buiten... met z'n allen!

24-04-2016 12:53

Je hebt van die momenten als pup dat iets "voor het eerst" is. Dit was zo één van die nieuwe belevenissen. Het is zo leuk om te zien hoe pups reageren op een eerste keer naar buiten.

De één lijkt stomverbaasd en zit eerst de kat uit de boom te kijken, de ander doet alsof het de normaalste gang van zaken is. Maar, wat vinden ze het allemaal leuk. Ik denk dat wanneer pups wat zouden kunnen zeggen, ze je hartelijk zouden danken voor het leuke uitje.

Fantastisch leuk ook hoe je als mens door de pups geaccepteerd wordt. Ze geven zoveel warmte, warmte die je maar wat graag aan ze teruggeeft.

Oordeel zelf, ze zien er maar wat blij uit, toch?

Oh, dat is smullen

20-04-2016 20:33

We vonden dat de pups toch wel wat hongerig waren en daarom hebben we besloten vandaag voor het eerst bij te gaan voeren. De eerste pupppymaaltijd bestaat uit geitenmelk en brinta en..... wat een succes is dit: ALLES schoon op. Van top tot teen zaten onze pups onder de pap, maar wat vonden ze dit een prettig festijn..........!!!

Daarna kwam mams erbij, om de pups schoon te likken, en konden ze zelfs nog een toetje bij haar halen. Als pups konden juichen van plezier, was dit wel hét moment geweest. 

Vergeet vooral niet het filmpje te bekijken (https://youtu.be/6OTT2a9xK5o) .

Eerlijk gezegd hadden we niet helemaal verwacht dat ze zo snel zouden weten wat ze moesten doen met een bord vol eten... maar ja, Labradors hé.... Food simply is their favorite thing :-)

Puppy bezoek nieuwe eigenaren

19-04-2016 21:55

Na drie weken wachten is het eindelijk zover. De a.s  nieuwe eigenaren van de pups mogen komen kijken. Druk, maar wat een gezellig weekend was het zo!!

Ondertussen is er natuurlijk meer gebeurd. We zijn begonnen met de zindelijkheidstraining. Er staat een mooie "wc", een bak met kranten in de grote werpkist en wij moeten nu opletten als onze pups wakker worden en gaan spelen, dat ze ook naar de wc gaan. Een aantal pups doen het al helemaal vanzelf en een aantal moeten we nog even helpen. Maar wat pakken ze dat snel op.

Onderstaand een impressie van de nieuwe eigenaren. Wij vonden het heel gezellig hen hier te hebben.

Come on, let's walk & play

14-04-2016 01:35

Alsof ze allemaal tegelijk ineens het trucje kunnen... Vandaag wandelen we allemaal en spelen we rond in de werpkist... Onze baasjes hebben de plank in het midden er uit gehaald, daardoor hebben we nu een heerlijke speelruimte.... Hiiiihaaa...

Kortom, de pups beginnen nu het echte leven te genieten, ze kijken rond en beginnen ook al te horen, vandaag dus heerlijke klassieke piano op de achtergrond...

Onze kleine wondertjes doen het goed en groeien zienderogen. Al veel meer neus, meer kracht en meer omvang.

Wow.... Kijk snel ons filmpje (link hieronder) van vandaag. Ook verliefd? Wij wel.....

 youtu.be/zU1Q9z9ytp8 

 

 

Onderdelen 11 - 20 van 26

<< 1 | 2 | 3 >>

Fotogalerij: Blog