Blog

Familie op bezoek

10-04-2016 21:45

Vandaag hadden we een bijzonder dagje met familie. Ooms, tantes, neefjes en nichtje. Ze waren erg onder de indruk en hadden liefst zo een pup mee naar huis genomen. Begrijpelijk, want ze zijn "te" cute....

De pups groeien als kool en zijn inmiddels al rond de 2,25 keer hun geboortegewicht. Ook beginnen voorzichtig de eerste pasjes. Dat is echt te gek om te zien. Ineens willen ze op hun achterpootjes gaan staan. Het worden steeds meer echte hondjes. Ook het pigment in de neus en de voetjes zorgt nu voor een echt mooie zwarte kleur, waar die eerst nog rose waren. Oogjes staan nu bijna bij alle pups open, maar we hebben nog niet de indruk dat ze er al echt iets mee zien. Dat duurt natuurlijk niet lang meer, dan moeten ze wennen aan dit nieuwe zintuig en er iets logisch, iets begrijpelijks van zien te maken. Wonderlijk. Het schijnt dat er nog een vliesje op de ogen zit, dat er pas na een paar daagjes af gaat, waarna ze pas echt kunnen gaan zien.

Pepper is nog steeds heel lief voor de pups, hoewel ze wel eens zomaar op kan staan tijdens het voeden. En tja, dan wordt je als zogende pup de lucht in getrokken....je hangt er immers als een soort stofzuigertje aan vast... Het hoort er allemaal bij en je zou graag willen uitleggen dat het ook anders kan... maar ja...

Ontsnapt

05-04-2016 19:57

Pepper en ik hebben vanochtend heerlijk gewandeld. Pepper laat na de wandelijng haar zorgzame kant als moeder zien en voedt haar pups zoals het hoort. Kom ik even later uit de keuken, zie ik buiten de werpkist een pup kruipen! Na 9 dagen.........?!, wel een zeer ondernemend! type, die houden we in de gaten!

Ondertussen beginnen ook naast de voetzooltjes de neusjes naar zwart te kleuren, zo leuk!  Vandaag ook nageltjes geknipt van de pups om onze Pepper te beschermen.

Alweer 8 dagen oud

04-04-2016 22:03

Enkele dagen geleden hebben we foto's van de drie middelste reutjes beloofd. Het liet even op zich wachten, maar hier is de introductie van reutje nummer 2, 3 en 4.

Het is zo leuk om te zien dat na een aantal dagen ook het pigmentvorming naar voren komt. Als eerste de voetzooltjes. Van rose, nu naar bijna zwart. Vanaf nu kan het  ook niet lang meer duren of de oogjes en oortjes gaan open. Ook hebben we inmiddels de officiële namen bij de geboorteaangifte opgegeven aan de Raad van Beheer. We zijn er trots op, voorlopig blijven ze nog heel even een verrassing....

 

Vandaag spelen de dametjes in de hoofdrol!

31-03-2016 17:42

Alweer 4 dagen zijn de pups. Af en toe vergeet ik ze even omdat ze zo rustig en tevreden zijn, maar door een gilletjje, knorretje of luid geslurp ben ik weer alert. Snel even een check bij de pups, ondertussen een vertederende blik toewerpend en natuurlijk geef ik ook een dikke knuffel aan mijn lieve Pepper.

Tijd om de twee ladies even in de schijnwerpers te zetten. Vandaag een kleine fotoshoot gedaan en een filmpje gemaakt. Er waren vele aanmeldingen voor de dames, maar helaas werden het er maar twee. We zijn dus zuinig op de meisjes. Het moest helaas zo zijn en het was dan ook niet te voorkomen dat er mensen teleurgesteld werden. We kijken uit naar morgen, dan gaan de eerste drie knappe mannen samen op de foto.

 

 

Oh wat gaat het goed....

29-03-2016 15:57

Wat is Pepper een waanzinnige lieve Mamma. Pepper heeft de grootste zorg voor haar kroost, houdt alles netjes en heeft tot nog toe vrijwel constant pups aan de voeding liggen. Zeer veel respect voor haar. De pups groeien nu tussen de 30 en 60 gram per dag. Ongelooflijk, als je je bedenkt dat ze ongeveer 400 gram bij de geboorte wegen. Verder doen de eerste twee pups een beetje alsof zij inmiddels al de betwetertjes zijn. Het lijkt dus toch wel uit te maken, maar misschien is het puur verbeelding :-)....

Verder moeten we zeer binnenkort denk ik nageltjes knippen... Moet je zien wat een klauwtjes.

Ottomar

Groot en prachtig nieuws: Pepper is bevallen

28-03-2016 12:35

Onze nieuwe blog is vandaag van start gegaan. Je kunt nieuwe berichten plaatsen op deze blog via de RSS feed.

Op 27 maart 2016, 1e Paasdag en ook nog op Pepper's eigen verjaardag heeft Pepper geboorte gegeven aan zeven gezonde en supermooie red fox labrador pups. 2 teefjes en liefst 5 prachtige reutjes zijn het resultaat.

Het was een lange en heel spannende dag. De eerste pup, een teefje, was er om 9.20 uur en de laatste was er om 17.32 uur. Pepper toont zich een ware en vooral hele zorgzame moeder. Ze verlaat het nest uitsluitend voor een plasje en heeft constante zorg de pups schoon te houden en te voeden. Wat is de natuur toch wonderbaarlijk mooi.

De nieuwe eigenaren kunnen over een kleine 3 weekjes hun pup komen bewonderen. Uiteraard houden we hier iedereen op de hoogte over de voortgang, gekke en leuke dingen, de groei en andere bijzonderheden.

Tot slot willen wij graag Irja Schierbeek danken voor haar fantastische hulp bij de eerste twee pups. Het heeft ons veel vertrouwen en kennis gegeven.

Onderdelen 21 - 26 van 26

<< 1 | 2 | 3

Fotogalerij: Blog